Curs programare in joaca

pentru copii cu varsta intre 5-8 ani

curs programare copii

   Categorie varsta: 5-8 ani:   

   Durata sedinta: 60 minute:   

   Frecventa: 1 sedinta/saptamana:   

Cursul reprezinta invatarea unui limbaj de programare introductiv, care permite copiilor de varsta mica (varstele 5-8 ani) crearea propriilor povesti interactive si jocuri. Copiii alatura blocuri grafice pentru a face personajele sa se miste, sa sara, sa cante si sa danseze. Copiii pot modifica personajele in editorul de desene, pot adauga propriile voci si sunete, pot chiar insera fotografii, ulterior folosind blocuri (comenzi) de programare pentru a le aduce la viata.

 

Limbajul de programare folosit se numeste ScratchJr, este derivat din limbajul Scratch si a fost proiectat cu atentie astfel incat caracteristicile sale sa se potriveasca cu dezvoltarea cognitiva, personala, sociala si emotionala a copiilor mici.

 

Impreuna cu copiii vom folosi tablete pentru a le dezvolta gandirea logica, jucandu-ne in aplicatia special creata pentru ei. Abordarea va fi una cat se poate de usoara, fara a fi nevoie de cunostinte de scriere si citire. Interfata este una simpla, cu desene clare care ii ajuta pe copii sa se axeze pe crearea de jocuri fara a-i constrange.

 

In timp, se poate face trecerea cu usurinta catre cursul de programare creativa care foloseste limbajul Scratch si ofera mai multe posibilitati, deschizandu-le orizonturile catre alte combinatii de blocuri, catre un univers nelimitat de posibilitati.

Vrem si noi!

Numele si prenumele parintelui*

Numele si prenumele copilului*

Adresa de email*

Telefon*