Este copilul tău destinat să devină programator?

digital composite of business graphics with office background

Tinerii se schimbă și se dezvoltă destul de mult în copilărie. Există unele trăsături de personalitate care probabil vor rămâne constante pe tot parcursul vieții, iar acest articol te va ajuta să anticipezi profesia prin care copilul tău va excela.
 
Iată trăsăturile specifice unui copil destinat să devină programator!

 

1. Îi place lucrul în echipă.

 
Contrar stereotipului conform căruia fiind programator de calculator înseamnă că ești un introvertit social, mulți dintre cei mai buni programatori au abilități excelente de comunicare și iubesc să lucreze în echipă.
 
Piața locurilor de muncă din viitor va cere dezvoltatorilor să exceleze în lucrul cu alții și să aibă capacitatea de a explica concepte complicate altor persoane, echipe și departamente.
 
 

2. Vede rezolvarea problemelor ca pe o provocare.

block__image
Programarea pe calculator presupune rezolvarea problemelor. Ea necesită răbdare și perseverență, iar copiii care se bucură în mod natural de provocări și de rezolvarea problemelor pot empatiza excelent cu ea.
 
Fiul sau fiica ta se entuziasmează datorită discuțiilor despre idei și invenții care ar putea rezolva o problemă sau îmbunătăți ceva în viața lor? Copilul tău se bucură de puzzle-uri sau jocuri de strategie?
 
Dacă da, acesta ar putea fi un semnal ce indică potențialul copilului tău pentru a deveni programator.

 
 

3. Iubește să facă lucruri productive.

 
Programarea pe calculator este în mod evident creativă, iar copiii care iubesc să facă lucruri productive pot fi potriviți pentru acest domeniu.
 
În timp ce realizarea unor idei în lumea fizică este limitată de materiale fizice și spațiu, proiectele de informatică sunt limitate doar de imaginație!
 
Copilului tău îi place să creeze lucruri, să deseneze sau să proiecteze? Și-a exprimat interesul pentru cursuri de programare sau design-ul jocurilor? Vorbește despre noi idei și modalități prin care ar face jocul său favorit mai diferit, distractiv și interesant?
 
Aceste interese pot fi încurajate și dezvoltate prin intermediul cursurilor de programare BIT Steps.
 
 

4. Este autodidact.

 
Una dintre cele mai mari dileme în educația informatică se întâmplă în momentul predării conținutului practic.
 
Ritmul rapid al progresului tehnologic transformă această dilemă într-o provocare, iar majoritatea programatorilor realizează repede că trebuie să devină autodidacți.
 
Mulți programatori de succes devin, de asemenea, cercetători excelenți și obțin informații valoroase pentru a rezolva problemele.
 
 

children-computer-illustration-picture-370825595. Observă detaliile rapid.

 
A fi ordonat este o trăsătură esențială a multor programatori de succes.
 
Limbajul de programare poate fi foarte exigent și, chiar și în programele simple, multe detalii mici trebuie analizate și executate.
 
Deoarece programarea este un domeniu complex, o minte care procesează detaliile rapid poate fi foarte utilă și trebuie dezvoltată încă din copilărie.
 
 

6. Este pasionat de calculatoare și tehnologie.

 
Acest lucru ar putea părea evident, dar pentru a avea un viitor strălucit în domeniul informaticii, copiii ar trebui să fie cu adevărat pasionați de calculatoare și tehnologie.
 
Copilul tău este interesat de cum funcționează jocurile, aplicațiile sau alte tehnologii? Propune schimbări care ar îmbunătăți, în viziunea lui, calitatea jocului?
 
Acesta este cel mai clar semn pe care l-ai putea depista și care ar trebui să te determine să-ți înscrii copilul la cursurile de programare potrivite vârstei sale.