Idei pentru a-ți menține copilul creativ chiar și în vacanță

people playing on the beach

 
Vacanța poate fi un prilej minunat de a te reuni cu copilul tău în totalitate și poate chiar de a lăsa copilul din tine să iasă din nou la joacă.
Iată câteva idei pentru a avea o vacanță creativă!

 
 

turkeypoint11. Faceți plimbări în natură.

 

 

Pe lângă faptul că natura și aerul curat îl vor relaxa pe copilul tău, plimbările în aer liber pot căpăta și un scop bine definit. Pe plajă, de exemplu, colectați scoici și pietre pentru a face mai târziu un castel de nisip sau sculpturi din piatră.

 
Dacă sunteți la munte, în pădure, îndeamnă-l pe cel mic să caute diferite tipuri de insecte, plante sau copaci. Îi poți oferi chiar și o hartă pentru a vizualiza ruta pe care o urmați. Oferindu-i un control și un plan copilului tău, te vei asigura că nu se plictisește prea repede.

 

 

 
 

 

giperactivnost2. Pictați.

 
Încurajează-ți copilul să-și exprime creativitatea folosind… vopsea. Ai nevoie doar de niște foi mari de hârtie și o mulțime de vopsea.

 
Fiți dezinvolți și folosiți-vă mâinile și picioarele când pictați – e amuzant! Pentru a evita murdărirea bunurilor, pregătește bine zona înainte și acoper-o cu plastic sau cu ziar.

 

 

 
 

3pcs-outdoor-sport-dive-bar-kid-Diving-training-font-b-Pool-b-font-Toy-font-b3. Mergeți să înotați.

 
Dacă sunteți destul de norocoși să trăiți aproape de mare, mergeți pe plajă cât de des puteți.

 
Marea are un efect calmant asupra copiilor, iar cantitatea de energie folosită în apă rezultă că micuțul nu va fi la fel de activ când va ajunge acasă. Dacă nu locuiți aproape de mare, mergeți la o piscină corect întreținută.

 

 

 

 

 

 

 
 

p_1015473104. Organizați vizite.

 
Descoperă jocurile care îl atrag pe copilul tău și invită-i prietenii la voi acasă pentru a se juca împreună!

 
De asemenea, și părinții pot fi invitați la o pizza! În timp ce copilul tău petrece timp cu prietenii săi, el îți oferă ocazia de a te conecta cu alți părinți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boy-treasure-hunter_p6mdhg5. Propune o vânătoare de comori.

 
Creează o hartă de comori cu indicii pentru a găsi un obiect pe care l-ai ascuns undeva în grădină sau prin casă.

 
„Comoara” nu trebuie să fie costisitoare sau extrem de valoroasă – ea poate fi o pungă de jeleuri sau biscuiți- orice lucru devine mai interesant pentru copilul tău atunci când se găsește în aer liber.